Kemal Eyüp: Bulgaristan’da Türklere ve Romenlere karşı ayrımcılık yapılıyor

Etnik Azınlığa Mensup Kadının Avrupa’daki Sosyal Entegrasyonu Avrupa Parlamentosu AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nda ele alındı.
Oturuma birçok AP Milletvekilinin yanı sıra Bulgaristan Cumhuriyeti Ayrımcılığa Karşı Koruma Komisyonu Başkanı Kemal Eyüp, Danimarka Kadın ve
Cinsiyet Bilgi Merkezi’nden Elisabeth MOLLER JENSEN, Avrupa Kadın Lobisi’nden Amandine Bach katıldı. Oturum, başkanlığını AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi Yardımcı Başkanı Elisabeth Morin-Chartier yaptı.

Oturumda bir konuşma yapan Kemal Eyüp, Türklerın 600 senedir ve Romenler de çok uzun zamandır Bulgaristan topraklarında yaşıdığını belirterek, ‘Onlar göçmen değiller. Buna rağmen Bulgaristan’da Türklere ve Romenlere karşı yapılan ayrımcılığı biliyoruz. Bunun nedeni aşılamayan önyargılar. Onyargıya neden olan ise eğitim eksikliği. Bununla ilgili olarak anaokulundan itibaren uğraşıp çocuklara aşılamalıyız. Romenlerle aynı sırada oturmayı reddeden Bulgar öğrenciler var. Sağlık sektöründe bile korkunç şeyler oldu, kasten geciktirilen ambulanslar yüzünden bir çok hazin ölüm yaşandı. Daha geçen ay 16-17 yaşında bir çift birbirini seven genç Bulgar ve Romen korkudan kendilerini hareket halinde olan bir trenin altına attılar’, dedi.

Bulgaristan Havadis

2 yorum

  1. Ayrımcılık hep yokmuydu. Yeni birşey değil yani.

    YanıtlaSil
  2. Ofkeyle uykuya yatan Atesler içinde uyanir. yeller eken Ruzgyar biçer. mesele budur sag duyuluk her zaman baristir komsunu urkuten bir daha komsuluyu zorca bulur akli olan bu isleri çok iyi gorur ve bilir turk mus çingeneymis oymu buymus demez Demokrasilerde irkçilik diye bir sey yoktur beceriklik onde gelen bir sey olarak gorulur.amma oda bagazi betonlasmis kafalarda olan bulgarlarimizda yoktur misal olarak Volen Siderov Valeri Simeonov gibi ayrimcilk yapanlar.magalesef.

    YanıtlaSil

Ads