Siderov: İstihbarat, Türkiye ve Rusya ile daha yakından ilgilenmeli

Bulgaristan'da ırkçı görüşleriyle tanınan ATAKA adlı partinin lideri Volen Siderov, Devlet Milli Güvenlik Servisinin (DANS) çalışmalarının Türkiye ve Rusya'ya karşı yoğunlaşması gerektiğini söyledi.
Parlamentoda DANS'in denetiminden sorumlu komisyonun dönem başkanlığını devralacak olan Volen Siderov, Bulgaristan Ulusal Radyosuna (BNR) yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya'nın Bulgaristan'a karşı "yabancı" ve "düşmanca" çıkarlara sahip olduğunu ileri sürdü.

Türkiye ve Rusya'nın Bulgaristan'a yönelik faaliyetlerinin çok sıkı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirten Siderov, "AB üyesi olmayan bu ülkelerin Bulgaristan ile ilgili politikalarının ve faaliyetlerinin analizleri çok iyi yapılmalıdır. Bu faaliyetlerin ülkemizin milli çıkarlarına zarar verip vermeyeceği tespit edilmelidir" diye konuştu.

Bulgaristan'daki uluslararası siyasi gözlemciler parlamentonun çalışmalarına başlamasına iki gün kala ırkçı liderin yaptığı bu açıklamanın, Sofya'nın Ankara ve Moskova ile ilişkilerinde istenmeyen bir gerginlik yaratabileceği görüşünde birleşiyor.

12042010

4 yorum

  1. BU ADAM KOMISYONUN BASKANI OLURSA TURKIYE ILE YENI BIR KRIZ KAPIDA MI DEMEK OLUYOR

    YanıtlaSil
  2. Bulgar hukumeti on yargili bir ruh hastasini (DANS) Milli istkbagrat teskilyatinin basknligina getirir ise vay Bulgaritanin haline vay Bu Milleti kim kimlerden kurtarmis bu meseleden ben birseye anlam veremedim esaret altinda tutulmak kotu bir kere kurtaranlarda kotu onebiçim bir istir bu ne salakliktir anliyabilene ask olsun Salak millet bitmis devlettir.bir vakit duzelemez bu nedenle bir baska ulkenin esareti altina girmek en iyi bir is olur akli selim adam kalmamis bulgarlarda Malesef.

    YanıtlaSil
  3. Bu adam cumhurbaskanı bile olur bu gidisle.

    YanıtlaSil
  4. bende sider volen iyileşmiş diyordumsesi çıkmadığı için. huyundan vazgeçmemiş meğer.

    YanıtlaSil

Ads