"Bulgaristan'ın Uyguladığı Vize Rejimi Türk Turistleri Başka Ülkelere Yönlendiriyor"

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Cüneyt Yavuzcan, "Bulgaristan'ın uyguladığı ağır vize rejiminin Türk turistleri başka ülkelere yönlendirdiğini" söyledi.

Cüneyt Yavuzcan Filibe kentinde düzenlenen bir toplantıda, kentte faaliyet gösteren tur operatör şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
Yavuzcan burada yaptığı konuşmada, coğrafi yakınlığı dolayısıyla birçok Türk turistin Bulgaristan'daki tatil merkezlerine gelmek istediğini belirterek, "Ancak Bulgaristan'ın uyguladığı ağır vize rejimi Türk turistleri başka ülkelere yönlendiriyor. Oysa Türk turistler Bulgaristan için önemli bir gelir kaynağı olabilir" dedi.
Başkonsolos Yavuzcan, Bulgaristan vizesi için ödenen 60 avronun çok önemli bir miktar olmadığını, ancak gişe başında uzun bekleyiş ve sonu gelmeyen bürokratik prosedürlerin Türk turistlerin Bulgaristan'a gelmekten vazgeçmelerine yol açtığını söyledi.
Türkiye'nin turist potansiyelinin içinde bulunulan kriz ortamında Bulgaristan için daha da büyük değer taşıması gerektiğini kaydeden Yavuzcan, bu yüzden vize sorununun çözümünün çok önemli olduğunu bildirdi.
Bulgar tur operatörleri temsilcileri de konuşmalarında, vize sorunu yüzünden Türkiye'den Bulgaristan'a turist getirmekte başarılı olamadıklarını itiraf ettiler.

AA

Hiç yorum yok

Ads