Yolsuzluk soruşturmaları siyasi

Bulgaristan’da geçen yıl yapılan genel seçimlerde muhalefete düşen Türklerin partisi konumudaki Hak ve Özgürlükler Hareketi, kendilerine ait belediyelerde yapılan çok sayıda yolsuzluk soruşturmasının siyasi olduğunu savundu.


Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (DPS) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Mestan, partisinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, şimdiye kadar Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden Belediye Başkanının bulunduğu ilçelerde yapılan toplam 626 denetimden 550’sinin yargıdan değil de yürütme organları tarafından yapıldığını belirtti. Yolsuzluklara ve suçlara karşı yapılacak denetimlere tavır almadıklarını vurgulayan Mestan, ancak siyasi ve taraflı denetimlere kesinlikle karşı olduklarının altını çizdi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin ‘kalesi’ durumundaki Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ise geçen yılın Eylül ayından itibaren daha önce gerçekleştirilen 108 kamu ihalesinin denetimine başlandığını, bunlardan bazılarının ise 13 defa denetlendiğini kaydetti.   Nahit Doğu / Sofya
20.04.2010

HASAN AZİS, DENETİMLER İÇİN NE DEDİ?

Hiç yorum yok

Ads