Bulgaristan'da "kaçak" uyarısı

Bulgar yetkililer, son yıllarda Türkiye'den gelen araçlarda yakalanan kaçak yolcu sayısında artış olduğunu söylerken "Bazı yolcular, yakınlarını arabasına alarak yurtdışına kaçırmaya çalışıyor. Bu büyük suç" dediler.
  
 Svilengrad kentinde görevli Başsavcı Anton Stoyanov, kaçak Türkler'in sayısında son yıllarda büyük bir artış olduğuna dikkat çekerek bunun ülke için büyük bir sorun haline geldiğini söyledi. 2009'da Türkiye'den
61 kişinin kaçak yollardan ülkeye giriş yaparken yakalandığını belirten Başsavcı Stoyanov, “Yakınlarını arabasına alarak yurtdışına kaçırmaya çalışıyor. Avrupa'da yaşayan bir kişinin böyle bir girişimde bulunmasına anlam veremiyorum. Bulgar yasalarını çiğneyerek resmen suç işliyorlar.
İnsan kaçakçılığı oranlarında büyük bir yükseliş var. Türkler bu işin yasak olduğunu bilmiyorlar mı? Bunun mümkün olamayacağını bilmeleri gerekir” dedi.

Beş yıl hapis cezası var
Stoyanov şunları söyledi: “Kaçak kişi yakalanırsa 5 yıl hapis cezası ve 300 Leva (150 Euro) para cezası var. Yardım ve yataklık edenlere ise 1 ile 10 yıl arası hapis cezası ile 3000 Leva (1500 Euro) para cezası kesilir. Ayrıca bu kişilerin araçlarına da el konulur ve Bulgaristan hükümetine kalır. Araçlar geri verilmez. İlk kez yapan kişilerin hapis cezaları para cezasına çevrilir, ancak üç yıla kadar yeniden böyle bir suç işlerlerse, bu kez daha önce işledikleri suç da üzerine ek olarak gelir. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Sakın böyle yasal olmayan işlere karışıp çoluk çocuk ortada kalmayın ve tatilinizi zehir etmeyin.”

Hiç yorum yok

Ads