Bulgaristan'da etnik kavga ölümle sonuçlandı: 12 gözaltı


Filibe kentine bağlı Pravişte köyünde çıkan kavganın etnik boyuta ulaştığı ve bir kişinin ölümüyle sonuçlandığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nin açıklamasına göre, köy okulunda ikamet eden Karlovo kentine bağlı Rozino köyünden gelen Roman kökenli 20 işçi ile yerel Romanlar arasında kavga çıktı.

Konuk işçilerin yerli kızlara ilgi göstermesi üzerine köy meyhanesinde başlayan kavga, okul önüne taşınırken, Pravişte Romanları okulu taş yağmuruna tuttu.

Kavganın gürültüsünü duyan, bugün kutlanan Paskalya Bayramı dolayısıyla Filibe'den köye misafir gelen iki kişi kavgaya müdahale etmeye çalıştı. Bulgar kökenli kişilerden 45 yaşındaki İliya defalarca bıçaklanarak öldürülürken, kardeşi Todor (41) ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Filibe Bölge Emniyet Müdürlüğü, kavgaya müdahale ederek, 12 kişiyi gözaltına aldı. Polis yetkilileri, bu kavganın, geçen yıl aynı bölgede bulunan Katunitza köyünde, kendini Bulgaristan'daki Romanların Kralı olarak ilan eden Kiril Raşkov'un ailesi ile yerel halk arasında çıkan etnik kavga gibi olabileceğinden endişe duyduklarını belirtti. Olayda yaşamını yitiren iki Bulgar gencinin ölümünün ardından Raşkov ailesine ait 6 ev kundaklanmıştı.

Polis, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

AA

Hiç yorum yok

Ads