Bulgaristan, kuzeydoğusundaki havaalanlarını kül bulutları nedeniyle kapatıyor

Bulgaristan, kül bulutları nedeniyle kuzeydoğu bölgesindeki havaalanlarını gece yarısından itibaren uçuşlara kapatacağını bildirdi.

İzlanda'daki yanardağdan yükselen kül bulutları yüzünden, Avrupa hava trafiğinde yaşanan sorunlar devam ediyor. Dev bir kül buluturı Avrupa'nın dört bir yanında uçuşların durdurulmasına neden olurken Bulgaristan bu gece yarısından itibaren
ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Varna ve Gorna Oryahovitsa şehirlerindeki havaalanlarını kapatılacağını duyurdu. Ulaştırma Bakanlığına bağlı Hava Trafiği Kontrol Müdğrlüğü’nden yapılan açıklamada, kül bulutlarının Romanya uzerinden gece saat 03:00 sularında Bulgaristan’ın kuzeyinde etkil olması beklendiği belirtildi. Ayrıca açıklamada, hava sahasının kapatılacağı bilgisinin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu komşu ülkelere duyurulduğu kaydedildi.

UÇUŞLARIN İPTALİ KARAYOLU TRAFİĞİNİ ARTIRDI

Avrupa’daki uçuşların iptali yolcuların tren ve otobüslere yönelmesine neden oldu. Çeşitli şehirlerden Batı Avrupa’ya yolcu taşıyan otobüs şirketleri yoğun talep üzerine dünden itibaren ek seferler düzenlemek zorunda kaldıklarını açıkladı. Trenlerde ise boş yerlerin kalmadığı, tüm biletlerin satıldığı bildirildi.

Nahit Doğu
17042010
18:00

Hiç yorum yok

Ads