HÖH Genel Başkan Yardımcısı Bal-Göç'te

HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza, Parti Genel Sekreteri Mustafa Karadayı ve HÖH Parti Yetkilisi Saliha Emin’den oluşan HÖH Heyeti, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu’nu (BGF) ziyaret etti.


Yapılan ziyarette, Federasyon üyesi dernek ve şubeleriyle birlikte yöre derneklerinin başkan ve yöneticilerinin de bulunduğu bir platformda HÖH Heyeti ile görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Bulgaristan Türkleri ve Müslümanlarıyla ilgili yaşanan gelişmeler masaya yatırılırken; dernek başkan ve yöneticilerinin soru ve eleştirileri de yer aldı.

BGF’nin öncülüğünde böylesi bir toplantının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ruşen Rıza, bundan sonraki süreçte Türkiye’de bulunan derneklerle daha yakın işbirliği içinde bulunmak istediklerini belirtti.

BGF ve Bursa BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ise, HÖH yetkilerinin bu ziyaretini ‘gecikmiş bir adım’ olarak nitelendirirken; HÖH’ün Türkiye’deki derneklerle ilişkilerini sıcak tutması gerektiğini söyledi. Bulgaristan Türk ve Müslümanlarının sıkıntılı günler geçirdiğini vurgulayan Balkan, “soydaşlarımızın yararına olacak her konuda gerek HÖH yetkilileriyle gerekse ilgili kurum ve kuruluşlarla diyalog halinde olacağız. Şu günlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok

Ads